Recensie: Starters, Lissa Price.

De wereld is voorgoed veranderd Callie staat voor een onmogelijke keuze: Haar ouders zijn dood. Haar broertje is ernstig ziek. En er is niemand die ze kan vertrouwen Haar enige uitweg is de bodybank: een gewetenloze organisatie die ze verafschuwt. Ten einde raad gaat Callie met hen in zee. Ze moet haar opdracht volbrengen en opgeven is geen optie.

Hey,

vandaag heb ik mijn allereerste recensie voor jullie. Ik ga het vandaag hebben over mijn meest recent uitgelezen boek Starters geschreven door Lissa Price.

Starters is deel van een serie, na Starters is er nog een boek verschenen en dit boek heet Enders. Beide boeken zijn uitgegeven door best of YA. Op bol.com kun je dit boek kopen voor 18,99. Het linkje daarnaar kun je hier vinden.(https://www.bol.com/nl/p/starters/9200000002229790/)

Lissa Price
De cover van Starters.

Oke, laten we beginnen met de cover. Die vind ik persoonlijk echt heel erg cool. Op de foto komt het niet goed over maar hij is hij is supercool en shiny en aahh, ik vind hem geweldig. In mijn boekenkast staat hij ook echt prachtig, dus diut boek scoort zeker punten op uiterlijk.

Dan nu, om jullie een beetje een idee te geven over waar dit verhaal over gaat is hier een korte samenvatting:

Het verhaal gaat over Amerika, maar niet Amerika in het nu, Amerika in de toekomst. Er is een hele grote oorlog geweest met allerlei biologische wapens. Als je in aanraking kwam met de sporen van die wapens ging je sowieso dood. Er is een vaccin uitgevonden maar die werd alleen aan de ouderen en jongeren gegeven. Daardoor zijn alle volwassenen dood gegaan. Er zijn nu nog maar twee soorten mensen over, Starters (jongeren) en Enders (ouderen).

In dit verhaal volgen we Callie, zij is een Starter die haar ouders is verloren, verder heeft ze nog een broertje Tyler. Hij is 7 en heeft een ernstige longziekte, ze weten niet of hij behandelt kan worden. Samen me Michael, Callie’s beste vriend, en Tyler woont ze in kraakpanden om uit de handen van de politie te blijven. Maar ze hebben bijna geen geld en Tyler is heel erg ziek dus besluit Callie in zee te gaan met een organisatie die De Bodybank heet. Bij die organisatie worden de dromen van oude Enders waar gemaakt omdat ze als het ware in het lichaam van een starter kunnen kruipen. Dit gebeurt op een heel ingewikkelde manier met een chip en veel technologie.

Anyways, het komt er op neer dat Callie haar lichaam uitleent aan een Ender. Ze moet dit doen voor drie periodes en daarna krijgt ze heel veel geld. Maar er gaat natuurlijk iets mis. Bij Callie’s derde verhuur wordt ze opeens veel eerder wakker dan de bedoeling. En ze wordt ook niet wakker in de Bodybank maar in een nachtclub. Ze heeft geen idee hoe ze daar gekomen is. Maar ze hoort wel een vreemde stem in haar hoofd. Doordat haar huurder Callie’s chip heeft aangepast kunnen ze communiceren. Maar wat wil haar huurder, wat is haar grote geheim?

Nou dat is dus waar het boek over gaat, klinkt best cool toch? Dus hier komt mijn eerlijke review:

 • Ik vind de cover van dit boek echt prachtig, dus daardoor krijgt het booek al meteen pluspunten.
 • Het verhaal klonk echt supercool, maar ik was wel bang voor een cliché. Die was er een beetje maar ik vond het niet super storend.
 • Ik vond wel dat er best wel wat plotholes in zaten, dus daarop krijgt dit boek weer minpunten.
 • Ik vond het interessant om te weten wat er met Amerika was gebeurd maar daar werd verder geen uitleg over gegeven, weer een minpunt.
 • Callie vond ik een leuk personage, maar soms ontzettend irritant. (lees hier meer over in het spoilergeddelte hier beneden)
 • Het boek leest vlot weg, pluspunt dus.
 • Het verleden en het heden worden goed beschreven, ook een pluspunt.
 • In het begin vond ik het best saai, ik moest er echt heel erg inkomen. Dat is een minpunt.
 • Over het algemeen vond ik dit boek oké, ik zou het  je aanraden als je gewoon een simpel boek wilt lezen waar je niet te veel bij na hoeft te denken.
 • Het punt dat ik dit boek geef is een; 7.

Dan nu het gedeelte waar ik jullie ga vertellen over de dingen die ik irritant vond aan dit boek, PAS OP SPOILERS, ALS JE DIT BOEK WILT GAAN LEZEN KLIK DAN NU WEG!

 • Waarom in hemelsnaam vertrouwt Callie die Blake meteen? Waarom geeft ze hem zomaar zoveel geld en waarom gaat hij het zomaar wegbrengen?
 • Waarom vertrouwt Callie Helena helemaal? Ik bedoel ze heeft haar nog nooit ontmoet en doet zomaar alles wat ze zegt?
 • Hoezo weet ze opeen dat Lee, Raj en Briona de mensen van de bodybank zijn?
 • Waardoor komt de oorlog in Amerika, met wie was de oorlog?
 • Hoe kan heet dat mensen 150 jaar oud worden maar ze geen oplossing weten voor een simpele longziekte?
 • Hoe weet Callie zo zeker dat haar vader dood is?
 • Waarom doet Callie niks als Sara dood gaat? WAArOm?

Dit waren de dingen die ik irritant vond aan dit boek.

Nou, dan was dit mijn allereerste recensie op mijn blog. Ik hoop dat jullie het leuk vonden, als je dit boek ook hebt gelezen, laat het me dan weten en vertel me wat jij ervan vond.

See you soon,

Xx Julia.

Social Media:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s